over ingrid jekel

over mij

Taal heeft altijd mijn belangstelling gehad. Van jongs af aan was ik verslingerd aan romans, poëzie en toneel. Na de lerarenopleiding Nederlands-Engels wilde ik me verder verdiepen en ben ik Nederlandse taal- en letterkunde gaan studeren aan de Universiteit Utrecht. Als specialisatie koos ik de richting Taalbeheersing. Het boeiende aan dat vak is dat je met allerlei aspecten van de taal in aanraking komt: van taalverwerving tot argumenteren en tekstanalyse.

Na mijn studie koos ik voor het bedrijfsleven, waar ik onder andere heb gewerkt als trainer schriftelijke communicatie en eindredacteur van personeelsbladen. Later ben ik me als zelfstandig tekstschrijver/redacteur gaan specialiseren in het schrijven en bewerken van educatieve uitgaven. De afgelopen jaren zijn daar steeds meer opdrachtgevers  uit andere branches bijgekomen, van uitvaartondernemers tot eigenaren van een bed & breakfast.

Ik vind het boeiend om me te verplaatsen in allerlei soorten opdrachtgevers. Welke boodschap willen zij overbrengen en bij wie? Hoe kan ik dat zo helder en aantrekkelijk mogelijk verwoorden?

En als het werk gedaan is, speel ik graag tennis, of geniet ik van kunst, muziek en literatuur.

Pin It on Pinterest

Share This